Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

Mahallenin Muhtarları dizisinin unutulmaz oyuncusu Sevil Üstekin vefat etti

Mahallenin Muhtarları dizisinin unutulmaz oyuncusu Sevil Üstekin vefat etti
REKLAM ALANI
27.08.2024
A+
A-

90’lı yılların ünlü karakteri Müzevir Müzeyyen’i canlandıran Sevil Üstekin’in hayatını kaybettiği haberi geldi.

Yeşilçam’ın değerli isimlerinden biri daha aramızdan ayrıldı. Bu üzücü haberi, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, X hesabından yaptığı bir paylaşım ile duyurdu. Akay, “Değerli oyuncumuz Sevil Üstekin’i kaybettik. Onunla Mahallenin Muhtarları dizisinde birlikte çalışmıştık. Çok özel ve güzel anılarımız var, birlikte fasıllar yapardık. Nur içinde yatsın,” ifadelerini kullanarak, annesi Gülten Gürses Akay ve Sevil Üstekin ile birlikte olduğu bir fotoğrafı da paylaştı.

Sevil Üstekin, Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Kapıcılar Kralı filmiyle Yeşilçam’ın aranan oyuncularından biri haline gelmişti. Ardından 90’lı yıllarda büyük ilgi gören Mahallenin Muhtarları dizisinde canlandırdığı Müzevir Müzeyyen karakteriyle geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı ve sevildi.

Mahallenin Muhtarları dizisinin ardından Koçum Benim, Erkeksen Seyret, Memur Muzaffer gibi dizilerde de rol alan Üstekin, en son TRT1’de yayınlanan Yerden Yüksek dizisiyle ekranlara dönmüştü.

Sevil Üstekin Kimdir?

Sevil Üstekin, 1969 yılında Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel tiyatro hayatına adım attı. Kariyeri boyunca Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi önemli topluluklarla çalıştı. Ayrıca birçok filmde de rol aldı, Yeşilçam sinemasının unutulmaz yüzlerinden biri oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.