Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

Türlerine Göre Diş Teli Fiyat Farklılıkları ve Nedenleri!

Türlerine Göre Diş Teli Fiyat Farklılıkları ve Nedenleri!
REKLAM ALANI
23.10.2022
A+
A-

Diş teli, diş yapısı bozuk olan kişilerde bu sorunun giderilmesi amacıyla yapılan tıbbi bir işlemdir. Bu tedaviye ortodonti adı verilmektedir. Diş teli, dişi çıkmayan, dişinde kırık bulunan ya da dişleri ayrık olan kişilere de uygulanmaktadır. Bu konuyla alakalı en fazla merak edilen konu ise, diş teli fiyatları ve farklılıkları konusudur. Günümüzde kullanılan diş teli çeşitleri şunlardır:

Metal Braket 

Ortodontik tedavilerde en fazla kullanılan diş teli çeşidi, metal diş telleridir. Normal şartlarda hastalar tarafından pek istenmeyen bir braket çeşididir. Bunun da en önemli nedeni son derece belirgin olması ve estetik durmamasıdır. Buna rağmen son derece dayanıklı olan ve kısa sürede daha iyi sonuç veren metal diş teli, uzmanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Kapaklı Braket

 

Diş teli çeşitleri arasında yaygın olanlardan biri de kapalı brakettir. Hastanın ağız ve diş yapısına uyum sağlaması durumunda bu braket türü tercih edilmektedir. Bunun da en önemli nedeni çelik bağların kullanılmamasıdır. Bu bağlar olmadığı için de işlem sonrasındaki rutin kontroller daha az yapılmakta ve hasta daha rahat hissetmektedir.

Estetik Braket

Diş teli konusunda yaşanan en büyük sorun estetik kaygıdır. Yani, diş teli olan kişiler genellikle rahat gülemez ya da sosyal anlamda sorun yaşamaya başlarlar. Gelişen teknoloji ile birlikte estetik braketler üretilmiş ve diş teli konusu kabus olmaktan çıkmıştır. Önceki yıllarda porselenden üretilen bu braketler, porselenin kırılgan yapısı nedeniyle fazla tercih edilmemiştir. Günümüzde ise şeffaf bir şekilde safir denen çeşidi üretilmeye başlanmıştır. Maddi anlamda biraz daha yük olan bu modellerde estetik sorunlar ortadan kaldırılmıştır.

Estetik diş telleri arasında porselen braket, lingual braket, şeffaf plaklar, damon braket gibi çeşitler bulunmaktadır. Kullanılan malzemenin yapısı nedeniyle estetik braketler bu şekilde sıralanmaktadır.

Diş Telleri Arasındaki Farklılıklar

Ortodonti tedavisine ihtiyaç duyan kişiler öncelikle diş teli çeşitleri ve farklılıkları konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Diş teli kullanımı bir tercih değil zorunlu bir durumdur. Bu nedenle ağız ve diş yapısında bozukluk olan kişilerin bir an önce harekete geçmesi ve diş teli tedavisini tercih etmesi gerekmektedir. Diş telleri arasındaki farklılıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

* Metal diş telleri diğer tellere oranla daha dayanıklı ve daha kısa sürede sonuç sunmaktadır.

* Metal diş teli diğer diş tellerine nazaran daha ekonomiktir.

* Porselen diş teli metal diş teline oranla daha estetik bir görüntü sunmaktadır.

* Şeffaf diş teli diğer tellere oranla çok daha estetik görünmekte ve hastanın daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır.

* Lingual diş teli de görünmeyen yapısıyla kişilerin daha özgüvenli olmasını sağlamaktadır.

Diş teli yaptıracak kişilerin ortodonti uzmanıyla görüşerek isteklerini bildirmeleri gerekmektedir. Diş teli çeşitleri ve farklılıkları incelenmeli, buna göre karar verilmelidir. Kişinin ağız ve diş yapısı, maddi olanakları ve tedaviyi sonlandırma süresindeki talepleri doğrultusunda en doğru karar verilmelidir.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.