Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

TRT Ortak Yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” 2024’ün İlk Gişe Rekorunu Kırdı

TRT Ortak Yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” 2024’ün İlk Gişe Rekorunu Kırdı
REKLAM ALANI
18.01.2024
A+
A-

Rafadan Tayfa’nın dördüncü sinema filmi TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, vizyona girdiği üçüncü haftada 1 milyon izleyiciye ulaşarak tüm kategorilerde 2024’ün ilk gişe rekortmeni oldu. Rekor haberini sosyal medya hesabından duyuran TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Rafadan Tayfa’nın dev macerası Hayrimatör, vizyona girdiği üçüncü haftada 1 milyon izlenmeyi aşarak 2024’ün ilk gişe rekorunu kırdı. Sinemalarda bizi yalnız bırakmayan tüm izleyicilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Yurt dışında macerasına devam ediyor

Bu yıl vizyona giren 11. TRT ortak yapımı animasyon filmi olan “Rafadan Tayfa: Hayrimatör”, Türkiye’deki tüm sinema salonlarında vizyona girerek lokasyon rekoru kırmıştı. Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, Azerbaycan ve Birleşik Krallık’ta da vizyona giren film, yurt dışındaki sinemaseverler tarafından büyük beğeni gördü.

 

Rafadan Tayfa’nın son macerasını aktaran TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Hayrimatör” filminin yönetmenliğini serinin diğer üç filmini de yönetmiş olan İsmail Fidan üstleniyor. Fidan, aynı zamanda filmin müziklerine de imza attı. Yapımın senaryosunu ise Arzu Yurtseven kaleme aldı.

 

Filmin konusu:

Uzaya çıkan en genç insan olarak oldukça popüler olan Hayri’nin “Yüzyılın İcadı” olarak tanıttığı ve mühendislik harikası olarak tasarladığı “Hayrimatör”, Zobi’nin de desteğiyle çalıştırılır; ancak bu kez de kötüler devreye girecektir. İcadın kötülerin ele geçirmesi halinde, tüm dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Hayri, Kamil, Akın, Sevim, Hale ve Mert’i bu kez hiç olmadığı kadar zorlu bir görev beklemektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.