Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

Selma Oruç ve Faruk Karataş, Mavi İnci ve Altın Nar Ödülleri’nde meslek onur ödülü kazandı.

Selma Oruç ve Faruk Karataş, Mavi İnci ve Altın Nar Ödülleri’nde meslek onur ödülü kazandı.
REKLAM ALANI
04.09.2023
A+
A-

Selma Oruç, 1993 yılından beri kadın modasına yön veren bir moda tasarımcısıdır. Kendisi sektörün alaylısı olmakla birlikte, kızı Aslı Şener’i modaya eğitimli bir nefer olarak yetiştiriyor. Faruk Karataş ise, 1992 yılından beri erkek modasına yön veren bir terzi ve aynı zamanda moda tasarımcısıdır. Uzun yıllar Faruk Saraç başta olmak üzere pek çok duayen modacının tasarımlarını diken Karataş, artık kendi tasarımlarına kendi imzasını atıyor.

İki tasarımcı da, bu yıla ikişer ödülle damga vurdu. Oruç ve Karataş Mavi İnci ve Altın Nar Ödülleri’nde meslek onur ödüllerini kucaklayan isimler oldu.

Selma Oruç ödülünü almaya tasarımlarını diktiği kızı Aslı Şener ile çıktı ve ödül konuşmasında, “30 yıldır modaya olan tutkumu ve aşkımı her zaman sürdüreceğim” dedi. Faruk Karataş ise, “Bu ödül, bana ve ekibime verilen bir onur” ifadelerini kullandı.


Selma Oruç, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Moda benim için bir tutku, bir aşk. 30 yıldır bu tutkuyla çalışıyorum ve her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu ödül, benim için büyük bir gurur. Bu ödülü, bana destek olan herkese armağan ediyorum” dedi.

Faruk Karataş ise, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Yıllarca dikişlerimin üzerinde başka isimlerin imzası vardı. Artık sektörde kendi markamla varım. Bu ödül, bana ve ekibime verilen bir onur. Biz, bu ödülü hak ettiğimize inanıyoruz. Çünkü 30 yıldır, erkek modasına yeni bir soluk getirmeye çalışıyoruz. Bu ödül, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.


Selma Oruç ve Faruk Karataş’ın ödülleri, moda dünyasında büyük bir takdirle karşılandı. İki tasarımcının, Türk modasına yaptığı katkıların, bu ödülle tescillendiği ifade edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.