Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

İkinci Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali “ROCTOK” düzenlendi

İkinci Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali “ROCTOK” düzenlendi
REKLAM ALANI
03.11.2022
A+
A-

20-24 Ekim tarihleri arasında Kemer’de ikinci Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivali “ROCTOK” düzenlendi. Eğitim Kültür Yardım ve Dayanışma DERNEĞİ” FILIZ-ROCTOK”.Tarafından düzenlenen Festivale KEMER BELEDİYE başkanı Necati TOPALOĞLU Kemer Otelciler Birliği KETOB ve Tiyatro Stüdyosu “Yansımalar” sponsor oldular.

Tanıtımını Portal “Zdesvse”yaptığı Festival Kemerde kurulmuş olan tiyatro stüdyosu “Yansımalar” tarafından Don Nigro’nun “Hayvan Öyküleri” oyunuyla açıldı.Festivale Almanya’nın Berlin kentinden aktör ve yönetmen Grigory Kofman, A. Galich’in eserlerinden yola çıkarak hazırladığı “Yazarın Korkacak Bir Şeyi Yok” adlı solo performansıyla dikkatleri cekti. Stockholm, İsveç’ten Tiyatro-Stüdyo “ABYRVALG”, James Ward Birkit’in oyunundan esenlenerek yazdıkları “Kararlılık” oyunuyla, Gürcistan, Tiflis’ten Art Boom tiyatrosu Maria Lado’nun oyunundan esenlenerek yazdıkları “Çok Basit Bir Hikaye” oyunuyla katıldılar.Kemer Belediye Binası Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirilen tüm performanslar seyirciler tarafından çok sıcak karşılandı ve büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında katılımcılar, Kemer Belediyesinin düzenlediği gezi ile Tahtalı Dağı’na tırmandı, psikoterapist Evgeny Benikhis’in bir dersini dinledi ve Grigory Kofman’ın oyunculukta ustalık dersine katıldılar. Ayrıca çok sayıda iletişim, yaratıcılık deneyim alışverişi ve gelecekteki yaratıcı ortak projelerin calışmaları yapıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.