Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

Ekrem Ceylan’ ın Müzik Yolculuğu

Ekrem Ceylan’ ın Müzik Yolculuğu
REKLAM ALANI
27.04.2024
A+
A-

“52 Mavi-Girizgah” ismini verdiği ilk albümü dinleyicisiyle buluştu. Ceylan sanatla çok küçük yaşlarda tanışmıştır. Şiire olan tutkusu…

“52 Mavi-Girizgah” ismini verdiği ilk albümü dinleyicisiyle buluştu. Ceylan sanatla çok küçük yaşlarda tanışmıştır. Şiire olan tutkusu sevdikleri tarafından bilinen sanatçımız, üniversite yıllarında kurduğu şiir grubu ile dinletilerini sahnelemeye başlamıştır. Şiirlerini kendine özgün ve özgür bir şekilde seslendirirken, 300’ün üzerinde beste yapmıştır. Yıllardır bestelerini amatör olarak seslendiren Ceylan, şu günlerde dinleyicisiyle buluşmanın derin hazzını ve sonsuz mutluluğunu yaşamaktadır.

Müzik serüveni onun için bir tutkudan daha fazlası, hayatının en anlamlı yanı olmuştur. Ceylan için yazmak, beste yapmak, şarkı söylemek vazgeçilmez bir harmonidir. Kendi eserlerini geleneksel ve modern kültürle harmanlamaktaki başarısını söylemeden de geçemeyiz. Dinleyiciye harikulade bir müzik şöleni sunarken, kendine has dili ve sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Ceylan, daha yıllarca kendisinden söz ettirecektir. Ceylan için müzik, kendisini ve iç dünyasını özgünce ve özgürce yansıttığı dev bir platform, masmavi bir okyanus olmuştur. Titizlik ve aşkla hazırladığı ilk albümü, tüm müzik platformlarında müzikseverler ve hayranlarıyla buluştu. Ceylan’ın besteleri, sesi ve başarılarıyla kendi dalında müziğe apayrı bir yön verecek. Sanatını 52 Mavi Balinası’nın şarkılarına benzeten şarkıcı, bu albümün hikayesini de şöyle anlatıyor:

“Araştırmacılar 1989 yılında Pasifik’te sıra dışı bir ses duyuyor. Bu 52 Mavinin sesiydi. Dünyada tüm mavi balinalar 17 hertz frekansında ses çıkarırken, o 52 hertz ses ile şarkı söylüyordu. Diğer balinalar onu duymadığı için dünyanın en yalnız balinası olarak nitelendirildi. İnsanlar ona 52 Hertz Balinası ya da daha çok bilinen adıyla 52 Mavi adını verdiler. 52 Mavi yalnız da olsa her zaman şarkısını söylemeye devam etti. O şimdi dünyanın en meşhur mavi balinasıdır.”

Ekrem Ceylan, tutkunu olduğu bu hikaye gibi daha yıllarca başarıdan başarıya koşacak. Dinleyiciniz ve alkışınız bol olsun. Hayatınızın her anında sevdiklerinizle kalabalıklar içinde geçsin. “52 Mavi-Girizgah” sizlerle.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.