Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

BİLİMİN DOĞDUĞU ŞANLIURFA, AKADEMİK BULUŞLARLA TEKRAR ŞAHLANIYOR

BİLİMİN DOĞDUĞU ŞANLIURFA, AKADEMİK BULUŞLARLA TEKRAR ŞAHLANIYOR
REKLAM ALANI
20.05.2021
A+
A-

Bilimin doğduğu Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı “Uydu ve Drone görüntüleri İle Tarımda Hastalık Tespiti Projesi” Uluslararası ‘WTECH Teknolojide Kadın Derneği’ tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye 2’ncisi oldu.

Tarımı; bilim, teknoloji ile buluşturmak ve verimliliği arttırmak amacıyla Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü tarafından çok amaçlı projeler başlatıldı.

Bu bağlamda tarım şehri Şanlıurfa’da tarım arazilerindeki hastalıkların tespiti için, Drone’lere geliştirilen bir yazılım ile toprak ve bitki analizleri sağlanıyor. Ardından kullanılacak olan tedavi yöntemi sms yolu ile çiftçilere iletiliyor.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme de bulunan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı İbrahim Berkan Aydilek, “Türkiye’yi teknoloji konusunda güçlü bir şekilde, küresel rekabette avantajlı bir ülke haline getirmek için öğrencilerimiz ile birlikte yeni çalışmalar, projeler üretiyoruz. Bu gün aldığımız bu ikincilik ödülü bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığını tekrar göstermiştir.

Öğrencilerimi tebrik ediyorum, sonunda kazanan Şanlıurfa ve Türkiye olacaktır” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.