Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

Azerbaycan Okul Fiyatları

Azerbaycan okul fiyatları birçok ülke ile karşılaştırıldığında daha ekonomik fiyatlara sahip olduğu görülmektedir. Azerbaycan’da eğitim dilleri genel açıdan İngilizce ve Azerice’dir.

Azerbaycan Okul Fiyatları
REKLAM ALANI
18.09.2022
A+
A-

Burada özel üniversitelerde Azerbaycan üniversiteleri fiyatları düşük, eğitim kalitesi de çok yüksektir. Bakü üniversitesi, Azerbaycan devlet üniversitesi, tıp üniversitesi ve havacılık üniversitesi en çok seçilen ve öğrencilerin fazla olduğu popüler Azerbaycan üniversitesi fiyatları arasındadır. Her bölüm bir akademi önemi taşımaktadır. Her bölüm ve alanın kendine yönelik bir üniversitesi vardır ve o alanda yoğunlaşmaktadır. Bu da herkesin kendi alanında uzmanlaşmasıdır ve çok iyi bir sistemdir. Yurtdışı üniversitelerinde genel olarak üniversite fiyatları çok caziptir.
Ayrıca yaşam şartları ile Azerbaycan okul fiyatları birleştiğinde öğrenciler için çok avantajlı fırsatlar sağlamaktadır. Bu yönde öğrencilere hitap eden bir ülkedir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sağladığı ayrıcalıklar ve iki ülkenin de sahip olduğu sıcak ilişkilerle hiç yabancılık çekmeden okunması mümkündür. Dil konusunda da benzer dillere sahip olunduğundan anlaşmakta zorluk çekmeden yaşamanız ve eğitim almanız kolay olacaktır. Azerbaycan’da üniversite eğitimi ücretlerine bakıldığında;
Azerbaycan’da yıllık eğitim ücretleri mühendislik bölümlerinde 1500-2200 dolar arasındadır. Üniversitelere göre farklılık göstermektedir.
Azerbaycan’da Tıp eğitimi yıllık 3500-4000 dolar arasındadır. Diş hekimliği eczacılık eğitimi ücretleri yıllık 3750-4250 dolar arasındadır.
Azerbaycan üniversitelerinde öğrenciler istedikleri bölümde İngilizce, Azerbaycan Türkçesi veya Rusça dilinde eğitim alabilmektedirler. Azerbaycan üniversiteleri YÖK tarafından tanınır.

Azerbaycan’da Yaşam Maliyetleri

Azerbaycan, Orta Doğu komşularındaki birçok şehre göre daha yüksek bir yaşam maliyetinde olup fakat yaşam maliyeti, İtalya, Türkiye ve İsrail gibi benzer eğitim standardında olan diğer birçok ülkelerden çok düşüktür. Azerbaycan’da petrol ve teknoloji endüstrileri oldukça geniş kapsamlı olduğundan yoksulluk nadirdir.
Azerbaycan başkenti ve en kozmopolit şehir olan Bakü’de Azerbaycan okul fiyatları dışında konaklama için 1+1 eşyalı ev kiraları 250-400 dolar arasındadır.
Azerbaycan Bakü şehrinde bir öğrencinin konaklaması hariç aylık masrafları kişiye göre değişmekte, minimum 180 dolardır.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul
Tel: 0 (212) 244 66 00

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.