Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Rehber Sitesi

Amerika’da Work and Travel deneyimi;

Amerika’da Work and Travel deneyimi;
REKLAM ALANI
31.08.2023
A+
A-

Work and Travel programı Amerika Birleşik Devletlerine bağlı State Department tarafından yetkilendirilmiş özel kurumlar tarafından organize edilen bir kültürel değişim programıdır. Program; Dünya’nın çok sayıda farklı ülkelerinden binlerce üniversite öğrencisine yaz tatillerini Amerika’da çalışarak geçirme ve kültürel deneyim kazanma olanağı sunar. Bu şekilde öğrenciler hem diğer ülkelerden programa katılan work and travel öğrencileri ile arkadaş olabilirken hem de Amerikan kültürünü bu ülkede 4 ay boyunca yaşayarak öğrenme şansı yakalar. İngilizcelerini geliştirip, çalışarak da program için harcadıkları masrafın bir kısmını ya da tamamını geri kazanabilen öğrenci gezme hayalini kurduğu büyük metropol şehirlerini gezebilir ve farklı deneyimlerle ülkesine geri döner.

Work and Travel Programına katılım şartları; üniversite öğrencisi olmak, orta seviyede İngilizce bilmek ve 23 yaş sınırını aşmamış olmamak şeklinde sıralanabilirken, konsolosluğun vize mülakatını rahatça aşabilmek için öğrenciden ara sınıf yani son sınıf olmaması ve okul başarı puanının da olabildiğince yüksek olması beklenebilir.

Bu programı deneyimlemek olmak isteyen öğrencilerin Türkiye’de konsolosluğun resmi web sitesinde bulunan acentelerden birine kayıt olması ve daha sonrasında; iş seçimi, evrak hazırlığı, vize işlemleri ve gidiş-dönüş uçak bileti işlemlerini sırası ile danışmanı ile birlikte ilerletmesi gereklidir. Kayıt dönemleri çoğunlukla Ağustos-Eylül aylarında başlar ve yıl sonuna kadar devam eder. Daha fazla iş alternatifi ve indirimli ücretlerden faydalanmak isteyen öğrencilerin erken kayıt dönemini kaçırmamalarını tavsiye ederiz. Bu şekilde iş seçimin daha avantajlı olan öğrenciye daha fazla opsiyon sunulur ve kendisinin en mutlu olabileceği iş yeri bulma şansı artar.

Detaylar ve Kayıt İçin : https://troyint.com/ ziyaret edebilirsiniz.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.